Başakanımız içme suyu çalışmalarını inceledi

Tarih 18 Nisan 2018, 11:01 Editör

Belediye Başkanımız içme suyu çalışmalarını inceledi.

Özellikle yaz aylarında zaman zaman az da olsa içme suyu sıkıntısı yaşanan Balışeyh’te su sıkıntısı çözüme kavuşuyor. Belediyenin başlatmış olduğu yeni su getirme çalışmaları sonuç verirken, Saatte 100-120 ton kapasiteli su kaynağı ana şebekeye bağlanması için gün sayıyor. Memba kalitesinde olduğu belirtilen içme suyunun ilçenin su ihtiyacına cevap vereceği belirtiliyor.

MEMBA KALİTESİNDE SU

Balışeyh İlçe Belediye Başkanlığı tarafından ilçede sürdürülen su ve kanalizasyon çalışmalarında yeni bir su kaynağına daha ulaşıldı. Oba Mahallesi mevkiinde ulaşılan yerde açılan kuyu ile ilçenin suya olan ihtiyacına cevap verilecek. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu bulunan suyun saniyede 25 litre, saatte 100-120 ton kapasitede olduğu belirtiliyor. İlçe su deposuna yaklaşık 2 bin 500 metre uzaklıkta bulunan yeni su kaynağı döşenen borularla ana depoya dahil edilecek. Pompalarla depoya basılacak suyun memba kalitesinde olduğu öğrenildi.

BORU DÖŞEME ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Çalışmaları yerinde inceleyen ve açılan su kuyusu ile ilgili açıklamalarda bulunan Balışeyh Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu, “İlçemizin zaten suya ihtiyacı yok denecek kadar azdı. Hayata geçirdiğimiz bu çalışma ile ilçede su sıkıntısı kalmadı. Yaklaşık 2 bin 500 metre olan boru hattımız tamamlandı. Kuyunun bulunduğu alanda elektrik çalışması sonuçlanmasının ardından suyumuz depoya verilmeye başlanacak. Su Çalışmalarımızın artık sonuna yaklaştık ana depoya kadar boru hattımızı döşedik birkaç güne kadar tamamen bitmiş olur. Şimdiden yeni çalışmamızın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Başkanımız ve ailesinin mutlu günü

Başkanımız ve ailesinin mutlu günü Balışeyh Belediye Başkanımız Ali Dedelioğlu oğlu Burak ile Burhanettin Demirli Bey´in kızı Aysu hayatlarını birleşt...

Belediyemizden halkımıza iftar verildi

Belediyemizden halkımıza iftar verildi Balışeyh İlçemizde yüzlerce vatandaş iftar sofrasında buluştu.