Ballı Baba Türbesi Ziyarete Açıldı

Tarih 30 Haziran 2019, 09:29 Editör

Ballı Baba Türbesi Ziyarete Açıldı

Balışeyh ilçesinde restorasyon çalışmaları tamamlanan Ballı Baba Türbesi ziyarete açıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua edilmesinin ardından konuşan Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, ilimize ve Balışeyh’e güzel bir eser kazandırıldığını ifade etti.

Belediye Başkanımız Ali Dedelioğlu ise restorasyon çalışmaları tamamlanan türbenin vatandaşların ziyaretine sunulduğunu söyledi.

Bu mübarek toprakları İslam coğrafyası haline getirmek için, irşat için gelip buralarda meftun kalan birçok büyüğümüz olduğunu hatırlatan Vali Sezer ise “Bizim şükran borcumuz eser yapmakla bitmez. Bizden sonraki nesiller burada bu eserleri gördükçe, bu toprakların manevi kodlarını hatırlayacaklar ve geleceğe daha emin adımlarla yürüyecekler. Milli ve manevi ruh dünyamızın mimarları, bu toprakları Türk-İslam yurdu yapan manevi büyüklerimizin Ruhu Şad Olsun” dedi.

Balışeyh ilçemiz doğalgaza kavuştu

Balışeyh ilçemiz doğalgaza kavuştu Kırıkkale’nin 2 ilçesinden sonra 3. ilçe olan Balışeyh ilçesine doğalgaz verilerek ilk meşale yakıldı.

Ulaştırma Bakanımız ilçemize ziyareti

Ulaştırma Bakanımız ilçemize ziyareti Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Mehmet Cahit Turhan ilçemizi ziyaret etti.